Vastuullista työtä

Koulutukset

Kuljettajan työ on vastuullista. Kuljettajana vastaat arvokkaasta ajoneuvosta, lastista ja omalta osaltasi vaihtelevissa olosuhteissa myös tieturvallisuudesta. Työ on itsenäistä ja vaihtelevaa.

Jos tunnet vetovoimaa kuljetusalaa kohtaan, ja sinulta puuttuu koulutusta, olet nyt oikeassa paikassa. TTS Työtehoseura ja CAP Pro Academy tarjoavat koulutusta kuljetusalan ammatteihin.  Tutustu alla olevista linkeistä avoinna oleviin koulutuksiin.

Henkilöliikenne

Linja-autonkuljettaja

Linja-autonkuljettajana voit toimia paikallisliikenteen kuljettajana, kaupunkien välisen liikenteen kuljettajana tai tilausliikenteen kuljettajana. Linja-autonkuljettajana toimit vaihtelevassa asiakaspalvelutyössä.

Raskas liikenne

Kuorma-autonkuljettaja ja yhdistelmäajoneuvon kuljettaja

Kuorma-autonkuljettajana vaihtoehtoja on lukuisia. Voit esimerkiksi toimia jakeluauton kuljettajana, massatavaran kuljettajana lyhyemmillä matkoilla, tai vaikkapa kuljettajana ympäristönhuollon tehtävissä.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana voit toimia erilaisissa tehtävissä, riippuen ajettavasta yhdistelmästä. Puoliperävaunu-, täysperävaunu- ja säiliöajoneuvoilla kuljetetaan esimerkiksi puuta, elektroniikkaa, öljyä, kemikaaleja ja elintarvikkeita.

Kuljettajan työstä iso osa on ajamista, mutta iso osa työstä on myös asiakaspalvelua ja lastin käsittelyä.

Käytämme evästeitä sivustollamme. Voit muuttaa evästeasetuksia selaimesi asetuksista.